Skip to main content

Cursus Persoonlijke Korte Films Maken

Cursus Persoonlijke Korte Films Maken

CURSUS PERSOONLIJKE KORTE FILMS MAKEN NU  150 EURO KORTING!

Persoonlijke Korte Films leren maken? In deze intensieve cursus leren we je hoe je professionele persoonlijke korte films en video's maakt; van idee tot eindproduct, met veel voorbeelden, tips en oefeningen.

Er is veel aandacht voor het vertellen van een overtuigend persoonlijk verhaal op basis van beeld en geluid. Hoe kies je genre, vorm, stijl? Wordt het een observerende film of juist poetisch, analytisch of journalistiek? Hoe bepaal je de opnames en de montage? Met welke technieken ga je werken? We bespreken de eigenaardigheden van camera's en microfoons. Je krijgt een grote hoeveelheid tips voor het opnemen en monteren van beeld en geluid. 

Tijdens deze cursus krijg je de kans om een of meerdere korte films te maken die uitgebreid besproken worden. We analyseren de films van de cursisten shot voor shot, zodat je de mogelijkheden van de audiovisuele taal goed leert toepassen.

VOOR WIE

De cursus is bestemd voor volwassenen die al een aantal korte films en video’s hebben gemaakt en die zich verder willen ontwikkelen in het maken van inspirerende, professionele en persoonlijke films.

Omdat veel cursussen gericht zijn op het maken van speelfilms ligt in deze cursus de nadruk juist op de non-fictiefilm.  Deze cursus kiest voor films die gebaseerd zijn op de werkelijkheid maar heeft daarbij veel aandacht voor verbeeldingskracht en de ongekende mogelijkheden van de audiovisuele taal. Keus genoeg: portret, filmdagboek, mini-documentaire, filmpoezie, reisverslag, filmpamflet.

In deze cursus leren we je hoe je films maakt met hoge kwaliteit. Sterke films voor vertoning in zalen en op festivals, televisie, websites, platforms, sociale media.

André de Laat toont de enorme mogelijkheden van de korte film aan de hand van talloze voorbeelden. Hij laat zien wat wel en niet werkt.

Wil jij je verder ontwikkelen als filmmaker? En wil je persoonlijke films maken over je fascinaties, dromen en enthousiasmes?  Dan is deze cursus heel geschikt voor jou!

WANNEER

De cursus wordt gegeven op 3 zaterdagen: 16 + 30 maart + 13 april 2024 van 10:00 tot 16:30 uur.

Heb je interesse in deze cursus maar kun je niet op deze data, stuur een e-mail want mogelijk zijn er ook andere data beschikbaar.

Deze intensieve cursus levert je het meest op als je tussen de cursusdagen zo veel mogelijk tijd en ruimte in je hoofd vrij houdt om zelf een of meerdere korte films te maken. Jouw korte films worden uitgebreid besproken tijdens de cursus. Van die mogelijkheid kun je gebruik maken om snel een goede filmmaker te worden.

MEOP Cursus Korte Films Maken v3

AANTAL CURSISTEN

Minimaal 3 en maximaal 6 personen

KOSTEN

Normaal € 750,- (excl. BTW) maar NU € 150,- KORTING, dus € 600,- (excl. BTW). Koffie, thee en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Wil je meedoen met de cursus? Inschrijven en meteen afrekenen gaat snel en gemakkelijk met de knop INSCHRIJVEN onder aan deze pagina. Bij de betaling met iDeal wordt de korting meteen verrekend. Je ontvangt automatisch een e-mail met de bevestiging en de factuur als pdf-bijlage. Het betaalproces loopt via de veilige en betrouwbare betaaldienstverlener Mollie.

Als je samen met een ander inschrijft voor een MEOP cursus (op 1 factuur) krijgen jullie 10% korting op de cursuskosten. Bij inschrijving met 3 personen geeft MEOP zelfs 20% korting.

Als de cursus vanwege corona niet door kan gaan wordt het volledige bedrag teruggestort.

Heb je vragen over de betaling of de cursus stuur een email of bel 020 7077867/06 48462359.

Wil je meerdere cursussen volgen stuur dan een email voor een offerte.

Voor meer informatie lees onze blogs over de korte film, documentaire, audiovisuele taal, montage.

VERGOEDING

De kosten voor bijscholingscursussen en coaching zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Werkgevers vergoeden vaak de cursuskosten. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

SUBSIDIE AANVRAGEN

Werkenden en werkzoekenden in de culturele en creatieve sector die bij MEOP inschrijven voor cursussen en/of coaching kunnen subsidie aanvragen bij het Werktuig PPO Fonds!

Dit fonds vergoedt maximaal een derde deel van de kosten van activiteiten die gericht zijn op permanente professionele ontwikkeling (PPO) zoals cursussen, coaching, masterclasses van MEOP. Je kunt voor meerdere cursussen subsidie aanvragen via een gemakkelijke procedure. De activiteit moet starten tussen 3 maanden voor en 6 maanden na de datum van je aanvraag bij het fonds.  Meer info en aanvraagformulier op https://werktuigppo.nl/.

CERTIFICAAT

Na de cursus ontvang je een ‘MeOp-certificaat’.

AANBEVELINGEN

"Ik heb André al drie cursussen ervaren als een heel prettig en zeer bekwaam filmmaker en cursusleider. Ik heb enorm veel geleerd over het maken van goede shots en deze shots tot een ritmisch geheel te verbinden tot een mooie film. André heeft oog voor detail. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Hij neemt de tijd, is eerlijk en geeft vertrouwen."
Pauline

"Binnen mijn werk als vormgever miste ik de kennis over film. Ik kan nu zelfstandig een korte creatieve film maken! De cursus korte film maken is mooie manier om in korte tijd veel te leren over film en dan voornamelijk korte films. De cursus biedt algemene (technische) informatie en tips. Daarnaast zijn we veel praktisch bezig geweest. André neemt de tijd om huiswerk klassikaal te bespreken dat is enorm motiverend en inspirerend."
Annemieke

"In maart ga ik mijn 5e cursus doen bij André, omdat ik zeer tevreden ben over hem en zijn werkwijze. Wat ik vooral waardeer is dat André goed luistert naar je wensen en behoeften en met die informatie de cursussen zo veel mogelijk op maat maakt. Verder maakt het niet uit of je nu veel of weinig ervaring hebt met filmen, André weet goed aan te sluiten bij je niveau en je vanaf dat punt meer te leren. Sterk vind ik ook dat André je dingen leert door zelf te kijken (filmfragmenten analyseren) en door zelf te doen (monteren, opnames maken, je eigen camera instellen, etc.). Juist door dat zelf kijken en doen, beklijft de lesstof goed."
Regina

"De cursus Korte Film was erg goed, meer geleerd dan ik gehoopt had!"
Froukje

"André is kundig en weet de lesstof goed in beeld te brengen. Aanrader!"
Birgit

"Heel goede balans tussen theorie en praktische vaardigheden. André legt alles helder uit en zorgt ervoor dat je met veel plezier zelf aan de slag gaat."
Norma

 

Cursus details

Startdatum 16-11-2024
Einddatum 14-12-2024
Max. deelnemers 6
Prijs per persoon €600,00
Locatie MEOP

Prijs per groep

Aantal deelnemers Prijs per persoon (€)
2 540,50
3 480,00