Online Cursus Korte Films Maken

CURSUS KORTE FILMS MAKEN NU € 100,- KORTING. Films leren maken? In deze intensieve online cursus leren we je hoe je professionele korte films en video's maakt; van idee tot eindproduct, met veel voorbeelden, tips en oefeningen.

Tijdens deze cursus maak je een aantal korte films die uitgebreid besproken worden. We analyseren de films van de cursisten shot voor shot , zodat je snel de mogelijkheden van de filmtaal ontdekt.

Je leert de kenmerken van een korte film of video. We bespreken de keuze van camera, microfoons en montage software. Je krijgt een grote hoeveelheid tips voor het opnemen en monteren van beeld en geluid. Er is veel aandacht voor het vertellen van een overtuigend verhaal.

VOOR WIE

Wil je films maken voor de organisatie of het bedrijf waar je werkt? Of wil jij als zzp'er je mogelijkheden uitbreiden? Dan is deze cursus heel geschikt voor jou!

De cursus is bestemd voor ieder die professionele korte films en video’s wil maken. Sterke films voor websites, platforms, sociale media, bijeenkomsten.
Reportages, voorlichtingsfilms, promotiefilms, instructiefilms, bedrijfsfilms, mini-documentaires, reisverslagen.  Persoonlijke films over je fascinatie.

WANNEER

De online cursus wordt gegeven op 8 maandagavonden in sessies van 2 uur (19.30 - 21.30 u). De cursus begint op maandag 4 oktobert 2021 en eindigt op maandag 22 november. De data zijn 4, 11, 18, 25 oktober + 1, 8, 15, 22 november 2021. Bovendien krijgt elke cursist 2 x 1 uur persoonlijke coaching tijdens of na de cursus.

Heb je interesse in deze cursus maar kun je niet op deze data, stuur een e-mail want mogelijk zijn er ook andere data beschikbaar.

MEOP Cursus Korte Films Maken v3

WAT WORDT ER BESPROKEN

Met de komst van camcorders en slimfoons in combinatie met breedbandinternet is de videorevolutie in volle gang. In zeer korte tijd werd het wereldwijd voor miljoenen mensen mogelijk om zelf korte films te maken en die meteen op het internet te publiceren. Toch blijkt dat slechts 1% van de YouTube-kijkers zelf films maakt. Voor velen is de drempel kennelijk nog te hoog. Deze cursus helpt je er overheen!

We bespreken: onderwerpskeuze, genre, vorm, stijl, filmplan, opnametechnieken, filmtaal, kadrering, volgorde, structuur, spanningsboog, ritme, interview, vertelstem, titels, sfeergeluid, muziek, effecten, montage, upload YouTube.

André de Laat toont de enorme mogelijkheden van de korte film aan de hand van talloze voorbeelden. Hij laat zien wat wel en niet werkt. Zoals je het alfabet moet leren om te kunnen schrijven, zo leer je in deze cursus de audiovisuele taal te gebruiken.

Dit is een intensieve cursus omdat we een aantal praktijkoefeningen doen. De cursus levert je het meest op als je tijdens de cursus zo veel mogelijk tijd en ruimte in je hoofd vrij houdt om zelf korte films te maken. Daarbij worden jouw korte films uitgebreid besproken. Van die mogelijkheid kun je gebruik maken om snel een goede filmmaker te worden.

AANTAL CURSISTEN

Maximaal 10 personen.

KOSTEN

Normaal € 792,- (excl. BTW) maar NU € 100,- KORTING, DUS € 692,- (excl. BTW).

Bij betaling met iDeal wordt de korting meteen verrekend en ontvang je een e-mail met de bevestiging en de factuur als pdf-bijlage.

Heb je vragen over de betaling of de cursus stuur een email of bel 020 7077867/06 48462359.

Wil je meerdere cursussen volgen stuur dan een email voor een offerte.

VERGOEDING

De kosten voor bijscholingscursussen en coaching zijn in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Werkgevers vergoeden vaak de cursuskosten. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

Als je samen met een collega inschrijft voor een MEOP cursus krijgen jullie 10% korting op de cursuskosten. Bij inschrijving met 3 personen geeft MEOP zelfs 20% korting.

SUBSIDIE AANVRAGEN

Werkenden en werkzoekenden in de culturele en creatieve sector die bij MEOP inschrijven voor cursussen en/of coaching kunnen subsidie aanvragen bij het Werktuig PPO Fonds!

Dit fonds vergoedt een deel van de kosten van activiteiten die gericht zijn op permanente professionele ontwikkeling (PPO) zoals cursussen, coaching, masterclasses van MEOP. De activiteit moet starten tussen 3 maanden voor en 6 maanden na de datum van je aanvraag bij het fonds. Werknemers kunnen maximaal een derde van de kosten vergoed krijgen. De vergoeding voor ZZP’ers is maximaal twee derde van de totale kosten met een maximum van € 2.000,- per 12 maanden. Dit programma is gestart in september 2020. Het PPO fonds kent een looptijd van 4 jaar. Meer info en aanvraagformulier op https://werktuigppo.nl/.

CERTIFICAAT

Na de cursus ontvang je een ‘MeOp-certificaat’.

AANBEVELINGEN

"Binnen mijn werk als vormgever miste ik de kennis over film. Ik kan nu zelfstandig een korte creatieve film maken! De cursus korte film maken is mooie manier om in korte tijd veel te leren over film en dan voornamelijk korte films. De cursus biedt algemene (technische) informatie en tips. Daarnaast zijn we veel praktisch bezig geweest. André neemt de tijd om huiswerk klassikaal te bespreken dat is enorm motiverend en inspirerend."
Annemieke

"De cursus Korte Film was erg goed, meer geleerd dan ik gehoopt had!"
Froukje

"André is kundig en weet de lesstof goed in beeld te brengen. Aanrader!"
Birgit

"Heel goede balans tussen theorie en praktische vaardigheden. André legt alles helder uit en zorgt ervoor dat je met veel plezier zelf aan de slag gaat."
Norma

 

Cursus details

Startdatum 04-10-2021
Einddatum 22-11-2021
Max. deelnemers 10
Prijs per persoon €692,00
Locatie MEOP

Copyright 2011 - 2021  MEOP | Media Opleidingen