Cursus korte films maken

In deze intensieve vierdaagse cursus leer je hoe je goede korte films maakt; van idee tot eindproduct, met een grote hoeveelheid tips & tricks.
Deze zomercursus is corona proof met anderhalve meter afstand in een kleine groep van maximaal 4 personen.

We bespreken de kenmerken van een korte film of video, de keuze van camera en montage software, de mogelijkheden van de audiovisuele taal. Tips voor het opnemen en monteren van beeld en geluid. Aandacht voor het vertellen van een boeiend verhaal.

Tijdens deze cursus maak je een korte film en zet je hem zelf op YouTube en Facebook.

VOOR WIE

De cursus is bestemd voor ieder die korte films en video’s wil maken. Sterke films voor je website, YouTube kanaal, Facebook. Korte films met een professionele uitstraling voor je werkgever. Voorlichtingsfilms, mini-documentaires, instructiefilms, reisverslagen, promotiefilms. Verrassende video's over je hobby.

Deze vierdaagse cursus combineert theorie en praktijk.

WANNEER

De vierdaagse cursus wordt gegeven op 10 + 13 + 17 + 20 augustus 2020 (10.00 - 17.00 u).

Heb je interesse in deze cursus maar kun je niet op deze data, stuur een e-mail want mogelijk zijn er ook andere data beschikbaar.

WAT WORDT ER BESPROKEN

Met de komst van camcorders en slimfoons in combinatie met breedbandinternet is de videorevolutie in volle gang. In zeer korte tijd werd het wereldwijd voor miljoenen mensen mogelijk om zelf korte films te maken en die meteen op het internet te publiceren. Toch blijkt dat slechts 1% van de YouTube-kijkers zelf films maakt. Voor velen is de drempel kennelijk nog te hoog. Deze cursus helpt je er overheen!

We bespreken: onderwerpskeuze, genre, vorm, stijl, filmplan, opnametechnieken, filmtaal, kadrering, volgorde, structuur, spanningsboog, ritme, interview, commentaar, titels, sfeergeluid, muziek, effecten, montage, upload YouTube.

André de Laat toont de enorme mogelijkheden van de korte film aan de hand van talloze voorbeelden. Hij laat zien wat wel en niet werkt. Zoals je het alfabet moet leren om te kunnen schrijven, zo leer je in deze cursus de audiovisuele taal te gebruiken.

Tijdens de cursus doen we een aantal praktijkoefeningen. Daarbij krijgen de cursisten een opdracht voor een korte film die uitgebreid wordt besproken.

AANTAL CURSISTEN

In verband met de verplichte anderhalve meter afstand kunnen maximaal 4 personen deelnemen.

KOSTEN

€ 695 (incl. lunch, excl. BTW)

Bij betaling met iDeal ontvang je een e-mail met de bevestiging en de factuur.

Heb je vragen over de betaling of de cursus stuur een email of bel 0207077867/0648462359.

Wil je meerdere cursussen volgen stuur dan een email voor een offerte.

CERTIFICAAT

Na de cursus ontvang je een ‘MeOp-certificaat’.

AANBEVELINGEN

"Binnen mijn werk als vormgever miste ik de kennis over film. Ik kan nu zelfstandig een korte creatieve film maken! De cursus korte film maken is mooie manier om in korte tijd veel te leren over film en dan voornamelijk korte films. De cursus biedt algemene (technische) informatie en tips. Daarnaast zijn we veel praktisch bezig geweest. André neemt de tijd om huiswerk klassikaal te bespreken dat is enorm motiverend en inspirerend."
Annemieke

"De cursus Korte Film was erg goed, meer geleerd dan ik gehoopt had!"
Froukje

"André is kundig en weet de lesstof goed in beeld te brengen. Aanrader!"
Birgit

"Heel goede balans tussen theorie en praktische vaardigheden. André legt alles helder uit en zorgt ervoor dat je met veel plezier zelf aan de slag gaat."
Norma

 

Cursus details

Startdatum 10-08-2020
Einddatum 20-08-2020
Max. deelnemers 4
Prijs per persoon €695,00
Locatie MEOP

Copyright 2011 - 2020  MEOP | Media Opleidingen