Cursus filmopnames maken

Nu € 100 korting als de factuur betaald is vóór 1 januari 2020!

Hoe maak je goede shots? De filmopname – het shot – is de belangrijkste bouwsteen voor het filmverhaal. In de tweedaagse cursus Filmopnames Maken leer je de theorie en de praktijk van het filmen met veel tips, voorbeelden en een aantal cameraoefeningen.

Hoe maak je een shot? Wat wil je opnemen? Wat is het doel en hoe bereik je dat? Waar moet je op letten bij het maken van filmopnames? Welke mogelijkheden zijn er en hoe kies je daar de beste uit? Hoe kies je een geschikte camera voor je project? Hoe bedien je de camera? Welke handmatige instellingen zijn belangrijk? Hoe neem je kwalitatief goed geluid op? Waar moet je op letten?

Waar plaats je de camera? Welke keuzes heb je bij het kadreren? Hoe gebruik je de zoom? Welke soorten shots zijn er? Wat is een tegenshot of een uitvuller? Welke functie heeft een knieshot? Wat is een wegkijker en welk shot moet daarop volgen? Welk perspectief kies je? Hoe benoem je shots? Welke afkortingen zijn handig? 

Beoordeel je shots op vorm of inhoud? Hoe vertel je een verhaal met shots? Wat is een shotsequentie en hoe kun je die effectief gebruiken? Hoe maak je een filmreeks? Welke opnames zijn nodig voor een goede scene? Wat is het ideale standpunt?

Wat is mooi of lelijk? Is de gulden snede maatgevend? Wat is goed of slecht? Wat is doeltreffend of overbodig?

Voor wie

Ieder die haar/zijn filmopnames wil verbeteren, zowel technisch, inhoudelijk en creatief, zoals makers van documentaires, korte films en video's, reportages, televisieprogramma's, opdrachtfilms, videoproducties voor voorlichting, opleiding, internet, films voor bedrijven of instellingen. De cursus is zeer geschikt voor fotografen, journalisten en andere beroepsgroepen die filmische verhalen willen vertellen.

Wanneer

De cursus wordt gegeven op twee hele dagen donderdag 16 + 30 januari 2020 (van 10 tot 17 uur).

Kosten:

€ 500 (excl. BTW, inclusief lunch)

Nu € 100 korting als de factuur betaald is vóór 1 januari 2020!

Bij betaling met iDeal wordt de korting meteen verrekend. Je ontvangt een e-mail met de bevestiging en de factuur.

Wil je meerdere cursussen volgen? Bijvoorbeeld de Documentaire 1 cursus in combinatie met Documentaire 2 en/of de cursus Filmopnames Maken stuur dan een email voor een offerte.

Certificaat

Na de cursus ontvang je een ‘MeOp-certificaat’.

Aanbeveling

    "In maart ga ik mijn 5e cursus doen bij André, omdat ik zeer tevreden ben over hem en zijn werkwijze. Wat ik vooral waardeer is dat André goed luistert naar je wensen en behoeften en met die informatie de cursussen zo veel mogelijk op maat maakt. Verder maakt het niet uit of je nu veel of weinig ervaring hebt met filmen, André weet goed aan te sluiten bij je niveau en je vanaf dat punt meer te leren. Sterk vind ik ook dat André je dingen leert door zelf te kijken (filmfragmenten analyseren) en door zelf te doen (monteren, opnames maken, je eigen camera instellen, etc.). Juist door dat zelf kijken en doen, beklijft de lesstof goed."
    Regina Overberg

Cursus details

Startdatum 16-01-2020
Einddatum 30-01-2020
Max. deelnemers 8
Prijs per persoon €500,00
Locatie
MEOP
Timorplein 27, 1094 CC Amsterdam, Nederland
MEOP
500,00 8

Copyright 2011 - 2019  MEOP | Media Opleidingen